Lees meer over het merk Cohiba

Cohiba

Cohiba is het meest prestigieuze merk in de wereld van de tabak. Cohiba ontstond in 1966 en vele jaren was het uitsluitend bestemd voor Fidel Castro en als cadeau voor bekende personen van nationale en buitenlandse regeringen. Sinds 1966 wordt Cohiba vervaardigd in de befaamde El Laguito factory in Havana.

Vanaf 1982 is Cohiba beter verkrijgbaar en word slechts gedegusteerd door de meest veeleisende sigarenrokers. Vandaag de dag is Cohiba wereldwijd verkrijgbaar. De naam Cohiba is een oud woord dat werd gebruikt door de Taino indianen op Cuba. Deze Indianen noemde hun handgerolde tabak die ze rookte Cohiba.

De tabaksbladeren die gebruikt worden voor de vervaardiging van Cohiba zijn de beste van de best geselecteerde tabaksbladeren. Er woord gebruik gemaakt van onder andere tabak uit de regio´s San Juan y Martinez en San Luis in de zone van Vuelta Abajo. Cohiba is het enige merk van Habanos waarbij drie van de vier soorten tabaksbladeren worden gebruikt, namelijk; Seco, Ligero en Medio Tiempo die extra fermentatie in vaten doormaken. Dit bijzondere proces vertaald zich in een aroma die alleen in Cohiba kan worden terug gevonden.

Cohiba heeft vier verschillende lijnen, namelijk; Línea Clásica, Línea 1492, Línea Maduro 5 en Línea Behike.

Línea Clásica bestaat uit 6 vitolas Pirámides Extra, Panetelas, Exquisitos, Robustos, Coronas Especiales, Lanceros en Esplendidos die deze werden ontwikkeld tussen 1966 en 1989.  

Línea 1492 bestaat uit oorspronkelijk uit vijf vitolas de Siglo 1 tm 5 en word in 1992 gelanceerd om de vijfhonderdste verjaardag van Christoffel Columbus te vieren. 10 jaar later word er in 2002 de Siglo VI aan toegevoegd.

Línea Maduro 5 werd geïntroduceerd in 2007 als een lijn met drie nieuwe vitolas de Genios, Magicos en Secretos met een dekblad wat vijf jaar gerijpt heeft.

Línea Behike word in 2010 voor het eerst geïntroduceerd als de meest exclusieve lijn van het merk Cohiba. Voor de vervaardiging van de Cohiba Behike word gebruik gemaakt van Media Tiempo blad, een zeldzaam blad wat afkomstig is van de bovenste twee bladeren van de zon geteelde tabaksplant. Dit zorgt voor een uitzonderlijk karakter en unieke smaak.

 

Verder winkelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »